d

Üyelik Avantajları

Üye olmanın avantajları

Ücretsiz Üye olarak en son teknolojik gelişmelerden anında haberdar olabilir.Forumlarda bilgi paylaşımı yapabilir yada sorunlarınıza uzman kişiler tarafından Çözüm bulabilirsiniz

adasdadsa

Üye Değilmisiniz? Üye Olun!

Forum Anasayfası Forum Anasayfası > YAZILIM/SOFTWARE > Program Dersleri > 3DS MAX Dersleri
  Aktif Konular Aktif Konular
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kaplama Animasyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DIABLO Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5870
  Alıntı DIABLO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaplama Animasyonu
    Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2006 Saat 15:10

Kaplama Animasyonu
1. 3DS Max'de sadece çizilen modellerle değil modelin üzerine uguladığımız kaplamalarlada animasyon yapabiliriz. Örnek için bir silindir çizdim.

2. Klavyeden 'M' tuşuna basarak Material Editor'ü açın. Diffuse kanalına Gradient Ramp isimli Map'i ekleyin. Hemen ardından yandaki menü açılacaktır. Gerekli parametreleri yandaki gibi değiştirmelisiniz, renk olarak istediğiniz rengi atayın. Bu malzemeyi nesneye uygulayın.

3. Animasyon barında bulunan Auto Key yazan butona tıklayın sıfırıncı keyde iken yeşil renkteki renk butonunu en sola çekin. Daha sonra 100'üncü kareye gelin ve bu renk butonunu en sağa çekin, Auto Key butonunu kapatın.

4. Ben çok kısa bir örnek ile bunu anlatmaya çalıştım bu örnek daha geliştirilebilir. Render sonucu yandaki gibi olmalıdır.
Exclion İnferno System Server Solutions
Yukarı Dön
drozturk Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
  Alıntı drozturk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2007 Saat 14:57
sayin admin kardesim ben 3D max konusunda arastirdigim kadariyla tabii bulamadim onun için yaziyorum :-( mesela biped'e nasil karakter kaplaniyor birde en çok merak ettigim konu carakterlere nasil kiyafet gydirildigi ve bu kiyafetlerin nasil yapildigi ? bu konuda yardimci olursan birde bunlarla ilgili video ders vb. varsa iyi olur. Tesekkürler
Yukarı Dön
DIABLO Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 5870
  Alıntı DIABLO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Mart-2010 Saat 23:21
En kısa sürede 3dsmax ile ilgili videolu dersleri sitemizin dersler kısmında yer alıcaktır.
Exclion İnferno System Server Solutions
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bu Sayfa 0.109 Saniyede Yüklendi.