Apple, 13 Ekim’de yeni akıllı ev ürünlerini tanıtacak
SanalData’yı Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyinApple, 13 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte yeni bir akıllı ev hub cihazı ile güncellenmiş HomePod modellerini duyuracak. Ürünlerin teknik özellikleri ve fiyatları henüz açıklanmadı.
Apple, 13 Ekim’de düzenleyeceği etkinlikte akıllı ev ürünlerini merkeze alacak. Şirket, etkinlikte yeni bir akıllı ev hub cihazı ile güncellenmiş HomePod modellerini tanıtacağını açıkladı. Böylece etkinliğin odağı, iPhone veya bilgisayar ürünlerinden ziyade evdeki bağlantılı cihazların yönetimi ve ses deneyimi olacak.
Apple’ın duyurusu, tanıtılacak ürünlerin isimleri ve genel ürün grupları hakkında bilgi verse de teknik ayrıntıları henüz ortaya koymuyor. Yeni hub cihazının donanım özellikleri, hangi bağlantı seçeneklerini destekleyeceği ve Apple ekosistemindeki mevcut ürünlerle nasıl çalışacağı bilinmiyor. Benzer şekilde, güncellenmiş HomePod modellerinde ne tür değişiklikler yapılacağı da açıklanmadı.
Yeni hub cihazının rolü henüz belirsiz
Akıllı ev hub cihazları, evde kullanılan bağlantılı ürünleri tek bir merkezden yönetmeye yardımcı olur. Kullanıcılar bu tür cihazlar üzerinden uyumlu aksesuarları kontrol edebilir, farklı ürünler arasındaki iletişimi kolaylaştırabilir ve bazı otomasyonları tek bir sistem altında yönetebilir. Ancak Apple’ın 13 Ekim’de tanıtacağı ürünün bu işlevleri hangi kapsamda sunacağına dair doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.
Bu nedenle cihazın yalnızca bir kontrol merkezi olarak mı konumlandırılacağı, yoksa farklı Apple ürünlerinin görevlerini de bir araya getirip getirmeyeceği şimdilik bilinmiyor. Ürünün bağımsız bir cihaz olarak mı çalışacağı veya HomePod modelleriyle birlikte mi kullanılacağı da etkinlikte açıklanması beklenen konular arasında yer alıyor. Apple, tanıtım öncesinde ürünün tasarımını, çalışma biçimini ya da destekleyeceği cihazları paylaşmadı.
Yeni bir akıllı ev hub modelinin duyurulması, Apple’ın ev teknolojileri portföyünü genişletme planının parçası olabilir. Yine de şirketin ürünü hangi kullanıcı ihtiyaçlarına göre geliştirdiği, mevcut ürünlerden hangi yönleriyle ayrıldığı ve kullanım deneyimini nasıl şekillendireceği konusunda kesin bir yorum yapmak için etkinlikteki açıklamaları beklemek gerekiyor.
HomePod ailesindeki değişiklikler açıklanmadı
Etkinlikte tanıtılacak diğer ürün grubu güncellenmiş HomePod modelleri olacak. Apple, bu modellerin mevcut nesilden hangi özelliklerle ayrılacağını belirtmedi. Dolayısıyla tasarım değişikliği, ses kalitesi, mikrofon yapısı, bağlantı seçenekleri veya yazılım özellikleri hakkında doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.
HomePod ürünleri, Apple’ın ev içindeki ses deneyimine yönelik donanım ailesini oluşturuyor. Yeni modellerin akıllı ev hub cihazıyla birlikte duyurulması, şirketin akıllı hoparlörleri ev otomasyonuyla daha yakın bir ilişki içinde sunup sunmayacağı sorusunu gündeme getiriyor. Ancak bu iki ürün grubunun nasıl bir arada çalışacağı, birbirlerinin işlevlerini tamamlayıp tamamlamayacağı ve ayrı ürünler olarak hangi konumda duracağı şu an için net değil.
Apple’ın açıklamadığı bir diğer konu da ürünlerin fiyatlandırması. Yeni hub cihazı ve güncellenmiş HomePod modelleri için herhangi bir fiyat paylaşılmadı. Satışa çıkış tarihi, hangi ülkelerde satışa sunulacakları ve önceki HomePod modellerinin ürün gamında kalıp kalmayacağı da bilinmiyor. Bu ayrıntıların etkinlik sırasında açıklanıp açıklanmayacağı şirketin sunumuna bağlı olacak.
Teknik özellikler 13 Ekim’de netleşecek
Şu aşamada doğrulanabilen bilgiler, Apple’ın 13 Ekim’de yeni bir akıllı ev hub cihazı ile güncellenmiş HomePod modellerini tanıtacağıyla sınırlı. Etkinliğe kadar ürünlerin donanımı, yazılımı, fiyatı ve satış takvimi konusunda kesin ifadeler kullanmak mümkün değil.
Tanıtım sırasında paylaşılacak ayrıntılar, Apple’ın akıllı ev yaklaşımının hangi yöne ilerlediğini gösterecek. Özellikle hub cihazının evdeki ürünleri yönetme biçimi ve HomePod modellerinin bu sistemdeki rolü, etkinliğin en fazla merak edilen başlıkları arasında bulunuyor. Apple’ın 13 Ekim’de yapacağı sunum, bu soruların yanıtlanacağı ilk resmi kaynak olacak.
Günün zaman çizelgesi
Haber eklenme saatine göre sıralanır.
- Bugün
- OpenAI, üç güvenlik araştırmacısıyla yollarını ayırdı
- Grok for Intune, kurumsal iPhone kullanıcılarına sunuldu
- Yapay zekâ metinlerini ele veren yeni ifade kalıpları
- AirFly Drive, kablolu CarPlay’i kablosuz bağlantıya taşıyor
- Gears of War: E-Day, PC’de shader bekleme süresini kısaltıyor
- Google’ın yapay zekâ aramasına açılan davalar reddedildi
- Xbox Cloud Gaming için geliştirilen kumanda iptal edildi
- MyMonthlyCar, bayilerde bekleyen araçları kiraya açıyor
- Sony, Standart PS5 İçin QSSR Yapay Zekâ Desteğini Duyurdu
- Amazon, Jev benzeri açık kaynaklı karar modelini yayımladı
- California, gizli kayıt yapan akıllı gözlük yasasını veto etti
- Shopify, yapay zekâyla mağaza kurmayı sağlayan Canvas’ı tanıttı
- Microsoft, Copilot için “işletim sistemi” vizyonunu anlattı
- EngelliWeb’in X Hesabına Erişim Engeli Getirildi