Sigma FP2, kompakt gövdesini yeni özelliklerle güçlendiriyor

SanalData’yı Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Sigma, ilk FP modelinden yedi yıl sonra FP2’yi duyurdu. Yeni model geliştirilmiş sensör, hareketli ekran ve daha uzun pil ömrü sunarken gövde ağırlığı yaklaşık 6 gram arttı.

Sigma FP2, kompakt gövdesini yeni özelliklerle güçlendiriyor
Kapak görseli yapay zeka ile üretilmiştir. Temsili görseldir; gerçek fotoğraf veya ürün çekimi değildir. Editoryal ilkeler

Sigma, tam kare aynasız fotoğraf makineleri arasındaki kompakt seçeneklerden biri olarak konumlandırdığı FP serisini FP2 ile yeniliyor. İlk FP modelinin tanıtılmasının üzerinden yedi yıl geçti. Yeni model, serinin küçük gövde anlayışını korurken sensör, ekran ve pil ömrü tarafında çeşitli iyileştirmeler getiriyor.

Sigma, ilk FP’yi dünyanın en küçük ve en hafif tam kare aynasız kamerası olarak tanıtmıştı. FP2 içinse “dünyanın en küçük” tam kare kamera iddiasını öne çıkarıyor. Yeni modelin gövdesi önceki modele kıyasla yaklaşık 6 gram daha ağır. Bu fark, Sigma’nın ilk model için kullandığı iki ayrı boyut ve ağırlık iddiasını FP2’de aynı biçimde sürdürmemesini açıklıyor.

FP2’de sensör, ekran ve pil yenilendi

FP2’nin öne çıkan değişikliklerinden biri geliştirilmiş sensörü. Sigma, görüntüleme donanımını güncelleyerek serinin temel kamera deneyimini ileri taşımayı hedefliyor. Ancak duyuruda sensörün çözünürlüğü ya da diğer teknik değerleri hakkında ayrıntı bulunmuyor. Bu nedenle görüntü kalitesinde ne ölçüde fark oluşacağını mevcut bilgilerle sayısal olarak değerlendirmek mümkün değil.

Arka taraftaki LCD ekran artık hareketli. Bu tasarım, kamerayı farklı açılardan kullanmayı kolaylaştırabilir. Makineyi göz hizasının üstünde veya zemine yakın tutarak çekim yapan kullanıcılar, ekranı kendi bakış açılarına göre ayarlayabilir. İlk FP’nin sabit ekranıyla karşılaştırıldığında bu değişiklik, kadrajı kontrol etmek için kameranın konumunu değiştirme ihtiyacını azaltma potansiyeli taşıyor. Sigma, ekranın hareket seçeneklerine ilişkin daha ayrıntılı bilgi paylaşmadı.

Pil ömrünün uzatılması da FP2’nin kullanımını etkileyebilecek yenilikler arasında. Kompakt bir kamerada pil performansı, özellikle uzun çekimlerde önem kazanıyor; sık pil değiştirmek veya şarj için ara vermek çekim sürecini kesintiye uğratabiliyor. Sigma, FP2’nin daha uzun pil ömrü sunduğunu belirtiyor. Ancak çekim sayısı ya da kullanım süresi gibi, önceki modelle doğrudan karşılaştırma yapmayı sağlayacak bir ölçüm açıklanmış değil.

Kompaktlık hedefi sürüyor, ağırlık biraz artıyor

FP serisinin temel yaklaşımı, tam kare sensörü alışılmış büyük kamera gövdelerinden daha küçük bir tasarımla sunmak. FP2’deki yenilikler bu çizgiyi değiştirmiyor. Buna karşılık geliştirilmiş donanımın gövde ağırlığına küçük bir ekleme yaptığı görülüyor. Yaklaşık 6 gramlık artış günlük kullanımda sınırlı hissedilebilir; yine de kamera seçimini mümkün olduğunca hafif ekipman taşımaya göre yapanlar için karşılaştırmada dikkate alınması gereken bir fark.

FP2’nin özellikleri, taşınabilirlik ile kullanım kolaylığı arasında kurulan tercihi de ortaya koyuyor. Yeni sensör, hareketli ekran ve daha uzun pil ömrü, kompakt kamerayı farklı çekim koşullarında kullanmayı kolaylaştırabilecek güncellemeler. Diğer tarafta gövde, ilk FP’den biraz daha ağır. Sigma’nın yeni model için “en küçük” tanımını koruyup “en hafif” ifadesini öne çıkarmaması da boyut ve ağırlık iddialarının birbirinden ayrı değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor.

FP2’nin ilk modelden yedi yıl sonra gelmesi, serinin temel tasarım anlayışını koruyarak hangi alanlarda yenilendiğini görme imkânı veriyor. Sigma, kompakt gövdeyi bırakmadan ekran ve pil kullanımına yönelik iyileştirmeler eklemiş; sensör tarafında da güncellemeye gitmiş durumda. Bununla birlikte, paylaşılan teknik bilgiler sınırlı olduğu için FP2 ile FP arasındaki farkların fotoğraf kalitesine ve gerçek kullanım süresine nasıl yansıyacağını şimdiden kesin biçimde söylemek mümkün değil.

Sensörün ayrıntılı özellikleri, pil performansının ölçülebilir karşılığı ve ekranın hareket aralığı gibi bilgiler, iki modeli karşılaştırırken belirleyici olacak. Bu ayrıntılar açıklanmadan FP2’nin sunduğu yenilikleri genel başlıklar üzerinden değerlendirmek mümkün; ancak kullanıcıların kendi çekim alışkanlıklarına göre ne kadar fayda göreceğini tam olarak kestirmek için daha fazla teknik veriye ihtiyaç var.

Günün zaman çizelgesi

Haber eklenme saatine göre sıralanır.

  1. Bugün
  2. iOS 27.1 yalnızca iPhone Duo’ya sunuldu
  3. Netflix, Xbox içerikleri için 500 milyon dolar teklif etti
  4. Sigma FP2, kompakt gövdesini yeni özelliklerle güçlendiriyor Bu haber
  5. Control Resonant’ta The Board’un Sözleri Neden Anlaşılmıyor?
  6. Pixel Watch 5 LTE’de 100 dolarlık indirim fırsatı
  7. OnePlus’ta Android 17 dönemi başladı: OxygenOS sona eriyor
  8. iPhone Duo’yu kullanırken işinize yarayacak ipuçları
  9. iPhone Duo satışa çıktı: Apple mağazalarında kuyruklar oluştu
  10. iPhone Duo’da En Hızlı Şarj İçin Hangi Aksesuarlar Gerekli?
  11. Range Rover Motor Arızaları: Hangi Motorlar Riskli?
  12. Football Manager 27, çıkış öncesi 5 gün ücretsiz oynanacak
  13. Mercedes Küçük G Serisi İçin Yaklaşık 24 Ayı İşaret Etti
  14. Ay’a Gönderilecek Bilgisayar Verileri Yerinde İşleyecek
  15. iOS 27.2 ile iPhone’a gelecek üç yeni özellik
Caner Özkan
Yazar

Caner Özkan

Tüketici Teknolojileri Editörü

Caner Özkan, SanalData’da tüketici elektroniği, platformlar ve dijital ürün haberlerini yazar.

Caner Özkan’ın tüm yazıları

Yorum yaz