Twelve South Airfly Drive ile kablolu CarPlay kablosuz oluyor

SanalData’yı Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Twelve South Airfly Drive, fabrikadan kablolu CarPlay ile çıkan araçlarda kablosuz bağlantı sağlıyor. Adaptör, Android Auto desteğinin yanı sıra iki telefon arasında geçiş özelliği sunuyor.

Twelve South Airfly Drive ile kablolu CarPlay kablosuz oluyor
Kapak görseli yapay zeka ile üretilmiştir. Temsili görseldir; gerçek fotoğraf veya ürün çekimi değildir. Editoryal ilkeler

Twelve South, fabrikadan kablolu CarPlay desteğiyle çıkan otomobiller için geliştirdiği Airfly Drive adaptörünü satışa sundu. Araçtaki USB bağlantı noktasına takılan cihaz, telefon ile otomobil arasındaki iletişimi kablosuz hâle getiriyor. Böylece sürücüler, her yolculuk öncesinde iPhone veya uyumlu Android telefonu USB kablosuyla bağlamak zorunda kalmıyor.

Airfly Drive’ın çalışma mantığı oldukça basit. Adaptör otomobilin USB portuna takılı kaldığında, telefonla ilk eşleştirme yapılıyor. Sonraki kullanımlarda araç çalıştırıldığında telefon ve adaptör otomatik olarak yeniden bağlantı kuruyor. Cihazın kendi bataryası bulunmadığı için şarj edilmesi gerekmiyor. Bu da ürünü, araç içinde sürekli kullanılmak üzere tasarlanmış sabit bir aksesuar hâline getiriyor.

Kablo ihtiyacını ortadan kaldırıyor

Kablolu CarPlay, iPhone’u otomobilin bilgi-eğlence sistemiyle doğrudan USB üzerinden buluşturuyor. Bu bağlantı genellikle stabil çalışsa da telefonu her seferinde kabloyla takıp çıkarmak, özellikle kısa yolculuklarda pratik olmayabiliyor. Airfly Drive, otomobilin mevcut donanımını değiştirmeden bağlantı yöntemini kablolu yapıdan kablosuz kullanıma taşıyor.

Adaptörün kullanılması için ek bir mobil uygulama veya kullanıcı hesabı gerekmiyor. Kurulum sırasında cihazın aracın USB girişine takılması ve telefonla eşleştirilmesi yeterli. Bağlantı kurulduktan sonra CarPlay, otomobilin mevcut ekranı üzerinden kullanılmaya devam ediyor. Direksiyon kumandaları ve araçta bulunan fiziksel kontrol düğmeleri de çalışmayı sürdürüyor.

Kompakt tasarım ve iki telefon desteği

Airfly Drive, araç içinde fazla yer kaplamayacak kompakt alüminyum gövdeyle geliyor. Üründe USB-A bağlantısı bulunuyor. Kutudan çıkan USB-A – USB-C adaptörü ise farklı tipte USB girişlere sahip otomobillerde kullanım imkânı sağlıyor. Böylece bağlantı noktası USB-C olan araçlarda da adaptörü kullanmak mümkün oluyor.

Cihaz, iki telefonun eşleştirme bilgisini aynı anda saklayabiliyor. Adaptörün üzerindeki düğme kullanılarak kayıtlı telefonlar arasında geçiş yapılabiliyor. Bu özellik, aynı aracı kullanan iki kişinin telefonunu her seferinde yeniden eşleştirmesine gerek bırakmıyor. Bağlı cihazı değiştirmek için Airfly Drive’ı sıfırlamak veya kurulum işlemini baştan yapmak gerekmiyor.

Twelve South’un çözümü yalnızca CarPlay ile sınırlı değil. Airfly Drive, Android Auto desteği de sunuyor. Böylece otomobilinde kablolu bağlantı üzerinden Android Auto veya CarPlay kullanılabilen kişiler, telefonlarını araç ekranına kablo olmadan bağlayabiliyor. Ancak ürünün çalışması için otomobilde fabrika çıkışlı kablolu CarPlay desteğinin bulunması gerekiyor.

Uyumluluk ve fiyat bilgisi

Şirketin verdiği bilgilere göre adaptör, 75’ten fazla otomobil markasıyla ve 2014 model yılına kadar uzanan araçlarla uyumlu. Buna rağmen desteklenen modellerin tamamı için ayrıca oluşturulmuş uyumluluk listesinin kontrol edilmesi gerekiyor. Çünkü bir otomobilde USB bağlantısı bulunması, tek başına kablosuz CarPlay adaptörünün çalışacağı anlamına gelmiyor. Satın alma öncesinde aracın kablolu CarPlay veya Android Auto desteği doğrulanmalı.

Twelve South, uyumluluk listesini zaman içinde güncellemeyi planlıyor. Bu nedenle farklı model yıllarına ait araçlarda destek durumu değişebilir. Airfly Drive, siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğiyle sunuluyor. Ürünün fiyatı 2 Ekim 2026 itibarıyla 39,99 dolar olarak açıklandı.

Airfly Drive, otomobilinin ekranını veya kontrol sistemini değiştirmek istemeyen, ancak kablo kullanımını bırakmak isteyen sürücülere odaklanıyor. Adaptör, araca yeni bir multimedya ünitesi takmak yerine mevcut kablolu CarPlay altyapısını kullanıyor. Bu yönüyle çözüm, özellikle araç değiştirmeden kablosuz bağlantıya geçmek isteyen kullanıcılar için öne çıkıyor.

Günün zaman çizelgesi

Haber eklenme saatine göre sıralanır.

  1. Bugün
  2. Twelve South Airfly Drive ile kablolu CarPlay kablosuz oluyor Bu haber
  3. GTA 6, gerçek dünyanın çılgınlığını oyunda büyütecek
  4. OpenAI’ın Dot ajanı iş yazılımlarını günlük işlere taşıyor
  5. GTA 6, oyun fiyatlarını 80 dolara çıkaran kıvılcım olabilir
  6. Shivon Zilis, Elon Musk ile ayrıldığını X’te açıkladı
  7. Miami Heat, GTA 6 için özel forma ve saha tasarımını duyurdu
  8. Apple’ın homeOS işletim sistemi bu ay HomePad ile gelebilir
  9. Beehiiv fiyat artışını duyurdu, içerik üreticileri tepkili
  10. Rivian’ın R2 hamlesi teslimatları yüzde 45 artırdı
  11. Çocuklar için yapay zekâyı daha güvenli hâle getirmeyi amaçlıyor
  12. Dokunmatik OLED MacBook İçin Tanıtım Beklentisi Güçleniyor
  13. PS5 Slim İçin Yeni Donanım Revizyonu Maliyeti Düşürebilir
  14. Apple mağazalarına Aqara termostat ve 7 yeni aksesuar eklendi
  15. Xbox Game Pass’ten ekimde ayrılacak 9 oyun açıklandı
Deniz Uçar
Yazar

Deniz Uçar

Apple Editörü

Deniz Uçar, SanalData’da Apple, Mac, iPhone ve ilgili yazılım haberlerini yazar.

Deniz Uçar’ın tüm yazıları

Yorum yaz