Apple HomePad’in kurulumunda iPhone Duo sürprizi
SanalData’yı Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyinApple’ın yaklaşan akıllı ev cihazı HomePad’in kurulum ekranları sızdırıldı. Cihaz, iPhone Duo’da bulunacağı öne sürülen Photo Face özelliğini destekleyebilir.
Apple’ın akıllı ev ürünleri arasında konumlandırılması beklenen HomePad’in kurulum sürecine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Paylaşılan ekran görüntüleri, cihazın ilk kurulumunun Home uygulaması üzerinden yapılacağını ve iPhone Duo için geliştirildiği belirtilen bir ekran özelliğinin HomePad’e de taşınacağını gösteriyor.
Apple henüz HomePad’i resmi olarak tanıtmadı. Ancak cihazın 13 Ekim’de piyasaya çıkabileceği iddia ediliyor. Ürünün tasarımında, Apple’ın geçmişte satışa sunduğu iMac G4’ü andıran bir yaklaşım kullanacağı öne sürülüyor. Yeni sızıntı ise cihazın dış görünüşünden çok, kullanıcıların HomePad’i nasıl yapılandıracağına odaklanıyor.
Kurulum Home uygulamasından yapılacak
Paylaşılan üç ekran görüntüsüne göre HomePad kurulumu, Apple’ın Home uygulaması içinden başlatılacak. Kurulum sırasında kullanıcıların yalnızca cihazı ev ağına bağlaması veya temel ayarları tamamlaması beklenmiyor. Apple, HomePad’in ekranında kullanılacak kişisel içeriklerin belirlenmesi için ayrıca bir Photo Face oluşturma adımı da eklemiş görünüyor.
Photo Face, cihazın ekranında fotoğrafların gösterilmesini sağlayan bir görünüm seçeneği olarak tanımlanıyor. Bu özellik için iCloud Fotoğrafları’na erişim gerekiyor. Kurulum sırasında cihazın, kullanıcının tüm fotoğraf arşivinin indirilmesini beklemek yerine seçilebilecek birkaç yüksek çözünürlüklü fotoğrafı önceden getireceği aktarılıyor. Böylece kullanıcılar, arşivin tamamı eşitlenmeden önce HomePad ekranında gösterilecek görselleri belirleyebilecek.
Bu yaklaşım, ilk kullanım deneyimini hızlandırmayı amaçlıyor olabilir. Kaynaklarda HomePad’in tüm fotoğraf kütüphanesini ne kadar sürede senkronize edeceğine veya cihazın dahili depolama kapasitesine ilişkin doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor. Bu nedenle Photo Face özelliğinin yalnızca bulut üzerinden mi çalışacağı, yoksa seçilen görsellerin cihazda yerel olarak da tutulup tutulmayacağı şu aşamada net değil.
Photo Face özelliği iPhone Duo ile ortak olabilir
HomePad kurulumunda görülen Photo Face seçeneğinin, Apple’ın katlanabilir iPhone modeli olduğu öne sürülen iPhone Duo için hazırlanan seçenekle aynı olduğu belirtiliyor. Daha önce Xcode simülatöründe iPhone Duo’ya ait olduğu iddia edilen beş farklı StandBy görünümü tespit edilmişti. Bu görünümler arasında Home, Camera, Modular, Flow, Fade ve Snoopy temaları yer alıyordu.
Apple’ın StandBy özelliği, iPhone şarj edilirken ekranı bilgi paneli gibi kullanmaya izin veriyor. Photo Face de bu yapı içinde fotoğrafları öne çıkaran seçeneklerden biri olarak gösteriliyor. HomePad’in de aynı görünümü desteklemesi, Apple’ın farklı cihazlarda ortak bir ekran deneyimi oluşturmak istediğine işaret edebilir. Yine de bu benzerlik, iki ürünün aynı yazılım özelliklerinin tamamını paylaşacağı anlamına gelmiyor.
Sızıntıyı paylaşan kişi, daha önce iPhone Duo’ya ilişkin bazı özellikleri Apple kodlarında tespit ettiğini belirten bir kaynak olarak öne çıkıyor. Paylaşımda yer alan bilgiler, Apple tarafından doğrulanmış değil. Ayrıca şirketin tanıtım öncesinde kurulum adımlarını, Photo Face özelliğinin kapsamını veya cihazın destekleyeceği diğer ekran seçeneklerini değiştirmesi mümkün.
HomePad için beklentiler netleşiyor
HomePad, Apple’ın akıllı ev pazarındaki varlığını güçlendirmeye yönelik bir ürün olarak değerlendiriliyor. Şirketin cihazı nasıl konumlandıracağı, yalnızca ekranlı bir kontrol paneli mi yoksa daha geniş işlevlere sahip bir ev merkezi mi olacağı henüz açıklanmadı. Mevcut sızıntı, en azından kişiselleştirilmiş fotoğraf gösteriminin ürün deneyiminin bir parçası olabileceğini ortaya koyuyor.
Apple’ın HomePad’i 13 Ekim’de tanıtacağı veya satışa çıkaracağı iddiası doğruysa, kurulum sürecine dair bu ekranlar lansman öncesindeki ilk somut yazılım ipuçlarından biri olacak. Ancak ürünün adı, fiyatı, teknik özellikleri ve kesin çıkış tarihi konusunda resmi açıklama gelene kadar bilgiler söylenti düzeyinde kalmaya devam edecek.
Günün zaman çizelgesi
Haber eklenme saatine göre sıralanır.
- Dün
- Audible, yapay zekâ destekli interaktif hikâyeleri duyurdu
- Kena: Scars of Kosmora’nın çıkışı 2027’ye ertelendi
- Google Gemini Live, küçük yazıları okuyabilecek
- Android Central ekibi işten çıkarıldı, yayınlar sürecek
- Apple’ın HomePad ürünü için çıkış tarihi iddiası gündemde
- Google’ın uzay veri merkezleri için 1.800 Starship uçuşu gerekebilir
- ChatGPT, kıyafetleri üzerinizde sanal olarak deneyecek
- Steam Deck 2 için AMD Gainsborough umudu güçleniyor
- ROKETSAN TAYFUN için Rize’de yeni test atışı yaptı
- Apple, iPhone Duo’nun Katlanır Ekran Katmanını Değiştirecek
- Fervo Energy’nin jeotermal santrali 23 ayda devrede
- Diablo 4’te Sezon 15 hatası düzeltilmeyecek
- OpenAI, üç güvenlik araştırmacısıyla yollarını ayırdı
- Grok for Intune, kurumsal iPhone kullanıcılarına sunuldu