Apple, iPadOS 27.2 ve diğerleri için Beta 3’ü yayımladı

SanalData’yı Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Apple, iPadOS 27.2 başta olmak üzere tvOS 27.2, visionOS 27.2, watchOS 27.2 ve diğer bazı işletim sistemleri için üçüncü geliştirici beta sürümünü dağıtıma açtı.

Apple, iPadOS 27.2 ve diğerleri için Beta 3’ü yayımladı
Kapak görseli yapay zeka ile üretilmiştir. Temsili görseldir; gerçek fotoğraf veya ürün çekimi değildir. Editoryal ilkeler

Apple, işletim sistemlerinin yeni test sürümlerini geliştiricilerin kullanımına sundu. iPadOS 27.2 için yayımlanan üçüncü geliştirici betasına tvOS 27.2, visionOS 27.2 ve watchOS 27.2 de eşlik etti. Apple ekosistemindeki diğer bazı platformlar için de benzer test paketleri dağıtıma açıldı.

Beta 3, bir önceki test paketlerinin yayımlanmasından yaklaşık iki hafta sonra geldi. Sürümler şu an geliştirici beta programına kayıtlı kullanıcılar tarafından incelenebiliyor. Apple, bu paketleri henüz herkese açık beta programına eklemedi. Genel beta sürümlerinin önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması bekleniyor.

Yeni test dalgası, işletim sistemlerinin son sürümlerine yaklaşılırken Apple’ın özellikleri ve uyumluluğu kontrol etmeye devam ettiğini gösteriyor. Geliştirici betaları, yeni işlevlerin denenmesinin yanı sıra uygulamaların ve mevcut cihaz özelliklerinin yeni yazılımla nasıl çalıştığını görmek için de kullanılıyor.

27.2 sürümlerinde hangi özellikler bulunuyor?

27.2 sürümlerinin önceki betalarında birkaç yeni işlev ortaya çıktı. Apple, yapay zekâ özelliklerini işletim sistemi deneyiminin daha fazla bölümüne yerleştirmeyi sürdürüyor. Şimdiye kadar görülen yenilikler arasında Apple Intelligence desteğiyle yenilenen Sağlık uygulaması öne çıkıyor.

Sağlık uygulamasındaki yenileme, Apple’ın yapay zekâyı yalnızca ayrı araçlarda değil, kullanıcıların düzenli olarak kullandığı sistem uygulamalarında da değerlendirdiğini gösteriyor. Ancak Apple’ın bu sürümle birlikte özelliğin hangi cihazlarda ve hangi kapsamda çalışacağına ilişkin doğrulanmış ayrıntılı bir liste paylaşılmış değil.

Apple TV tarafında ise iPhone ve iPad için profil desteği hazırlanıyor. Bu işlev, aynı Apple TV deneyimini kullanan farklı kişilerin kişisel içeriklerini ve tercihlerini birbirinden ayırmasına yardımcı olabilecek. Profil yapısının Beta 3 ile birlikte nasıl değiştiği veya yeni seçenekler kazanıp kazanmadığı ise henüz netleşmedi.

Siri tarafında da iPad kullanıcılarını ilgilendiren bir değişiklik bulunuyor. Siri’nin yapay zekâ özellikleri için Mac’teki kullanımı hatırlatan bir kestirme seçeneğinin iPad’e gelmesi planlanıyor. Buna ek olarak Siri AI’ın desteklediği dil sayısının artırılması bekleniyor. Apple’ın hangi dilleri eklediği konusunda şu aşamada doğrulanmış bir liste bulunmuyor.

  • Apple Intelligence destekli yenilenmiş Sağlık uygulaması
  • iPhone ve iPad için Apple TV profilleri
  • iPad’de Siri AI için Mac tarzı kestirme seçeneği
  • Siri AI için daha fazla dil desteği

Beta 3, yeni özelliklerden çok kararlılığa odaklanabilir

Üçüncü geliştirici betasının yayımlanması, önceki paketlerde bulunan özelliklerin daha geniş bir test sürecine girdiğini gösteriyor. Bu aşamadaki güncellemeler her zaman kullanıcıların doğrudan fark edeceği yeni araçlar sunmayabilir. Apple, işletim sistemlerini son kullanıcıya açmadan önce uygulama uyumluluğunu, performansı ve mevcut işlevlerdeki hataları kontrol ediyor.

Apple’ın Beta 3 notlarında, yukarıda sıralanan yeniliklerin ötesinde doğrulanmış başka bir özellik bulunmuyor. Bu nedenle yeni test paketinin büyük bir işlev değişikliğinden çok mevcut deneyimi geliştirmeye ve olası sorunları azaltmaya odaklanması mümkün. Yine de geliştiricilerin sürümleri incelemesiyle birlikte küçük değişiklikler veya daha önce duyurulmayan ayrıntılar ortaya çıkabilir.

Geliştirici betalarının herkese açık olmaması da kullanıcılar açısından önemli. Bu sürümler tamamlanmış yazılım olarak değerlendirilmediği için kararlılık ve uygulama uyumluluğu sorunları içerebilir. Günlük kullanılan iPad, Apple TV, Apple Watch veya diğer cihazlara test yazılımı yüklemek isteyenlerin bu riski göz önünde bulundurması gerekiyor. Paketler, özellikle uygulamalarını yeni işletim sistemlerine hazırlayan geliştiriciler ve erken sürümleri takip eden kullanıcılar için tasarlanıyor.

Yeni donanımlara dair işaret var mı?

Apple’ın önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni Home ürünleri, Mac modelleri ve başka donanımlar tanıtabileceğine ilişkin iddialar bulunuyor. Bu nedenle işletim sistemi betalarında henüz duyurulmamış cihazlarla bağlantılı bazı işlevlerin yer alabileceği değerlendiriliyor. Ancak Beta 3 içinde yeni bir donanım desteği bulunduğu doğrulanmış değil.

Şu anki tablo, Apple’ın iPadOS 27.2, tvOS 27.2, visionOS 27.2 ve watchOS 27.2 başta olmak üzere çeşitli platformlarda üçüncü geliştirici beta aşamasına geçtiğini gösteriyor. Herkese açık beta sürümü ise henüz dağıtıma açılmadı. Yeni özellikler veya uyumluluk değişiklikleri hakkında daha net bilgiler, geliştiricilerin test paketlerini ayrıntılı biçimde incelemesiyle ortaya çıkabilir.

Günün zaman çizelgesi

Haber eklenme saatine göre sıralanır.

  1. Bugün
  2. Apple Watch Series 12 ve Ultra 4 için 5 ayar önerisi
  3. Microsoft, Advanced Shader Delivery Desteğini Genişletiyor
  4. macOS 27.2 Golden Gate Beta 3 Geliştiricilere Açıldı
  5. Apple, iPadOS 27.2 ve diğerleri için Beta 3’ü yayımladı Bu haber
  6. Ghost, kişisel yapay zekâ bilgisayarı Core’u tanıttı
  7. Android Auto Desteği Eski Telefonlarda Sona mı Eriyor?
  8. Bill Skarsgård, Hideo Kojima’nın Physint Oyununun Yüzü
  9. GTA 6 Nasıl Yapılıyor? Rockstar’ın Geliştirme Süreci
  10. AirPods Pro 3 ve Pro 2: Yükseltmek için 3 güçlü neden
  11. PearX Demo Day’de yatırımcıların ilgisini çeken girişimler
  12. Hot Girl Hotline, ilişki tavsiyelerini yapay zekâya taşıyor
  13. Hideo Kojima, OD İçin Gizemi Koruyacak
  14. Apple Cash’te bakiye yükleme için kimlik doğrulaması geliyor
  15. OpenAI röportajında ChatGPT kullanıcısının intiharı soruldu
Deniz Uçar
Yazar

Deniz Uçar

Apple Editörü

Deniz Uçar, SanalData’da Apple, Mac, iPhone ve ilgili yazılım haberlerini yazar.

Deniz Uçar’ın tüm yazıları

Yorum yaz