Belkin’den daha hafif iki yeni yarı katı hâl batarya

SanalData’yı Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Belkin, iPhone için biri 10.000 mAh kapasiteli USB-C çıkışlı, diğeri MagSafe destekli 5.000 mAh kapasitede iki harici batarya sunuyor. Her iki model de alüminyum gövdeye sahip; yüksek kapasiteli model 60 W’a kadar şarj desteği veriyor.

Belkin’den daha hafif iki yeni yarı katı hâl batarya
Kapak görseli yapay zeka ile üretilmiştir. Temsili görseldir; gerçek fotoğraf veya ürün çekimi değildir. Editoryal ilkeler

Belkin, iPhone kullanıcılarına yönelik iki yeni harici batarya seçeneğini piyasaya çıkardı. Yarı katı hâl batarya teknolojisini kullanan modellerden biri 10.000 mAh kapasite ve USB-C bağlantısı sunarken, diğeri 5.000 mAh kapasiteyle MagSafe üzerinden kablosuz şarj sağlıyor. Ürünlerin ortak noktası, alüminyum gövdeleri ve benzer kapasitedeki geleneksel bataryalara kıyasla daha hafif bir taşıma deneyimi sunmaları.

10.000 mAh model 220 gram ağırlığında. Aynı kapasite sınıfındaki eski harici bataryaların ağırlığının 240 ila 300 gram arasında değişebildiği belirtiliyor. Aradaki fark, bataryayı gün içinde çantasında ya da cebinde taşımak isteyen kullanıcılar için pratik olabilir. Alüminyum yüzey ürüne sağlam ve serin bir his verirken, gövdenin biçimi de taşımayı kolaylaştırıyor.

10.000 mAh modelde 60 W’a kadar şarj

USB-C çıkışlı büyük model, 60 W’a kadar şarj gücü sunuyor. Üzerindeki akıllı ekran, bataryada kalan doluluk oranını gösteriyor. Böylece kullanıcılar şarj aksesuarını telefona bağlamadan önce ne kadar enerji kaldığını kontrol edebiliyor. Ürünün öne çıkan tarafı yalnızca kapasitesi değil: 10.000 mAh sınıfında görece düşük ağırlığı ve pil seviyesini gösteren ekranı, onu günlük kullanımda daha işlevsel kılıyor.

Bu model, telefonunu gün içinde yoğun kullanan veya prizden uzakta daha uzun süre kalması gereken kişiler için tasarlanmış bir seçenek olarak öne çıkıyor. 60 W’a kadar çıkabilen şarj desteği, uyumlu cihazlarda daha yüksek güçle şarj imkânı sağlayabiliyor. Ancak gerçek şarj hızı kullanılan cihaza ve bağlantıya bağlı olacağından, belirtilen üst sınır her durumda alınacak hız anlamına gelmiyor.

MagSafe seçeneği daha ince ve hafif

5.000 mAh kapasiteli ikinci model, iPhone’un arkasına MagSafe ile tutunarak kablosuz şarj sağlıyor. Qi2 üzerinden 15 W’a kadar şarj desteği sunan ürün, ince ve hafif tasarımıyla öne çıkıyor. Büyük modeldeki akıllı ekran ve ayaklık gibi ek özellikler bu üründe bulunmuyor; bunun yerine kolay taşınabilirlik ve kablosuz kullanım tercih edilmiş.

MagSafe bataryaların kapasitesi, kullanım süresi ve telefona eklediği ağırlık arasında denge kurması gerekiyor. Belkin’in 5.000 mAh seçeneği, daha küçük kapasite karşılığında ince bir gövde sunuyor. Telefonu kablo bağlamadan şarj etmek isteyen, ancak kalın bir batarya taşımayı tercih etmeyen kullanıcılar için bu tasarım daha uygun olabilir.

Ürünle ilgili dikkat edilmesi gereken bir uyumluluk ayrıntısı da var. MagSafe batarya, iPhone Duo’nun alt kısmından bir miktar taşabiliyor. Bu durumun yalnızca Belkin modeline özgü olmadığı, iPhone Duo için tasarlanmamış MagSafe aksesuarlarında da görülebileceği aktarılıyor. Dolayısıyla cihazını bu modelle kullanmayı düşünenlerin aksesuarın telefona oturuşunu hesaba katması gerekiyor.

Kapasite ve kullanım biçimine göre tercih

İki batarya arasındaki temel tercih, kablolu ve yüksek kapasiteli kullanım ile ince, kablosuz şarj kolaylığı arasında şekilleniyor. 10.000 mAh model USB-C bağlantısı, 60 W’a kadar şarj ve pil yüzdesini gösteren ekranıyla daha fazla enerji ve ek kontrol sunuyor. 5.000 mAh MagSafe modeli ise Qi2 üzerinden 15 W kablosuz şarjı daha hafif bir gövdede bir araya getiriyor.

Bu ürünler, harici batarya alırken kapasitenin tek başına yeterli bir ölçüt olmadığını da gösteriyor. Ağırlık, bağlantı biçimi ve telefona takıldığında kapladığı alan günlük deneyimi doğrudan etkiliyor. Belkin’in iki yeni modeli farklı önceliklere yanıt veriyor: daha fazla enerji ve yüksek şarj gücü arayanlar USB-C’li seçeneğe, ince bir MagSafe aksesuarı isteyenler ise 5.000 mAh modele yönelebilir.

Günün zaman çizelgesi

Haber eklenme saatine göre sıralanır.

  1. Bugün
  2. Belkin’den daha hafif iki yeni yarı katı hâl batarya Bu haber
  3. Blue Planet III, yapay zekâ çağında kusurları saklamayacak
  4. Dün
  5. Ukrayna’da Starshield bağlantısı yeniden normale döndü
  6. PHP açığı, internet altyapısının kırılganlığını gösterdi
  7. Flipcorder, iPhone’da retro video çekimini kolaylaştırıyor
  8. Pensilvanya, yapay zekâ reklamlarına etiket şartı getirdi
  9. iPhone Duo: İlk gün deneyiminde öne çıkan artılar ve eksiler
  10. Instacart, DoorDash ve Uber ile satış görüşmeleri yaptı
  11. Apple’ın gizlilik araçları eski verilerinizi silemiyor
  12. LG C6 OLED TV, Black Friday öncesi 400 dolar indirimde
  13. iPhone Duo uygulamalarıyla katlanabilir tasarımın gücünü gösteriyor
  14. HAVA SOJ elektronik harp uçağı ne yapıyor?
  15. Grok ve OpenAI modelleri seçimlerde farklı adayları önerdi
  16. Xbox Free Play Days’de 6 oyun hafta sonu ücretsiz
Deniz Uçar
Yazar

Deniz Uçar

Apple Editörü

Deniz Uçar, SanalData’da Apple, Mac, iPhone ve ilgili yazılım haberlerini yazar.

Deniz Uçar’ın tüm yazıları

Yorum yaz