BYD Atto 8 Tanıtıldı: 5 Dakikada Yüzde 70 Şarj

SanalData’yı Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

BYD, yedi kişilik yeni elektrikli SUV modeli Atto 8’i tanıttı. 115 kWh bataryaya sahip araç, özel istasyonlarda 5 dakikada yüzde 70 şarja ulaşabiliyor.

BYD Atto 8 Tanıtıldı: 5 Dakikada Yüzde 70 Şarj
Kapak görseli yapay zeka ile üretilmiştir. Temsili görseldir; gerçek fotoğraf veya ürün çekimi değildir. Editoryal ilkeler

BYD, elektrikli SUV ailesinin en üst basamağına yerleşecek yeni modeli Atto 8’i tanıttı. Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan yedi kişilik araç; büyük gövdesi, yüksek kapasiteli bataryası ve hızlı şarj teknolojisiyle Kia EV9 ve Skoda Peaq gibi modellerin karşısına çıkıyor.

Atto 8, BYD’nin Avrupa’daki ürün gamında Atto 2, Atto 3, Sealion 5 ve Seal U modellerinin üzerinde konumlanıyor. Markanın büyük ailelere ve geniş iç hacim arayan kullanıcılara hitap edeceği anlaşılan SUV modeli, iki farklı aktarma seçeneğiyle satışa hazırlanıyor.

Büyük gövde, yedi kişilik kabin

Yeni SUV’un ölçüleri, aracın hangi sınıfa odaklandığını açıkça gösteriyor. BYD Atto 8; 5.040 milimetre uzunluğa, 1.996 milimetre genişliğe ve 1.760 milimetre yüksekliğe sahip. Bu değerler, modeli Kia EV9 ile benzer boyutlara taşıyor. Araç, verilen bilgilere göre Skoda Peaq’ten daha büyük bir gövde sunuyor.

İç mekânda panoramik cam tavan kullanılıyor. Sürücünün önünde 10,25 inçlik dijital gösterge paneli bulunurken, baş üstü gösterge sistemi bilgileri 26 inçlik bir görüntü alanıyla ön cama yansıtıyor. Orta konsolda ise Google işlevlerini entegre biçimde sunan 15,6 inçlik bilgi-eğlence ekranı yer alıyor.

115 kWh batarya ve dakikalar içinde yüksek doluluk

Atto 8’in rakiplerinden ayrıldığı noktalardan biri batarya ve şarj altyapısı. Model, BYD’nin Avrupa’daki araçları arasında ikinci nesil 115 kWh Blade bataryayı kullanan ilk seçenek olarak tanıtıldı. Araç ayrıca markanın “Flash charging” adı verilen ultra hızlı şarj teknolojisini destekliyor.

Uyumlu özel şarj istasyonları kullanıldığında batarya, yüzde 10’dan yüzde 70 doluluk seviyesine yalnızca 5 dakikada çıkabiliyor. Şarjı yüzde 10’dan yüzde 97’ye tamamlamak için gereken toplam süre ise 9 dakika olarak açıklanıyor. Bu değerler, uzun yolculuklarda şarj molalarının kısalmasını sağlayabilecek bir kapasite ve altyapı kombinasyonuna işaret ediyor. Ancak bu hızların özel şarj istasyonlarına bağlı olduğu unutulmamalı.

İki motor seçeneği, 651 kilometreye kadar menzil

BYD, aynı 115 kWh batarya paketini kullanan iki farklı versiyon sunuyor. Giriş seviyesindeki Design RWD, arka aksta tek elektrik motoruna sahip. Arkadan itişli model 455 bg güç ve 366 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 km/s hıza 8 saniyede ulaşan aracın WLTP ölçümlerindeki menzili yaklaşık 651 kilometre.

Excellence AWD ise daha yüksek performans isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip bu versiyon, toplam 764 bg güç ve 774 Nm tork üretiyor. Atto 8’in bu seçeneği 0’dan 100 km/s hıza 4,6 saniyede çıkıyor. Daha güçlü aktarma sistemi nedeniyle WLTP menzili yaklaşık 601 kilometre seviyesinde kalıyor.

İki versiyon arasındaki fark yalnızca hızlanma değerleriyle sınırlı değil. Design RWD menzil odaklı bir seçenek olarak öne çıkarken Excellence AWD, daha yüksek güç ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle performansı tercih edenlere sesleniyor. Böylece BYD, aynı model ailesi içinde farklı kullanım önceliklerine sahip müşterilere seçenek sunuyor.

BYD Atto 8’in Avrupa genelinde 2027 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkması planlanıyor. Modelin hangi ülkelerde satışa sunulacağı ve Avrupa pazarı için fiyatlandırmasının ne olacağı henüz açıklanmadı. Bu nedenle aracın Kia EV9 ve Skoda Peaq karşısındaki konumu, satış fiyatı ve donanım seviyeleri duyurulduktan sonra daha net değerlendirilebilecek.

Günün zaman çizelgesi

Haber eklenme saatine göre sıralanır.

  1. Bugün
  2. e-CVT ve CVT Arasındaki Farklar: Nasıl Çalışırlar?
  3. Hyundai Tucson N Line Tanıtıldı: Özellikleri Neler?
  4. BYD Atto 8 Tanıtıldı: 5 Dakikada Yüzde 70 Şarj Bu haber
  5. Google Messages Özelliği WhatsApp’a Geliyor
  6. GTA 6’nın İlk Planı Çok Daha Büyük ve Erkenmiş
  7. Google Store, Samsung Galaxy telefonları da satmaya başladı
  8. Nothing, ChatGPT destekli iki akıllı gözlük geliştiriyor
  9. Fujifilm Instax Square 2, Analog Fotoğraflara Renk Katıyor
  10. Epic Games Launcher yenilendi: Linux desteği ve yapay zekâ
  11. NTangible, sporcuların baskı altındaki performansını ölçüyor
  12. Apple, 12 inç MacBook’u ve iki ürünü daha emekliye ayırdı
  13. Benzinli Araba Neden Fazla Yakar? Olası Nedenler
  14. TikTok Videosu Nasıl Hızlandırılır veya Yavaşlatılır?
  15. Instagram Reels Taslakları Nerede ve Nasıl Silinir?
Emre Kaya
Yazar

Emre Kaya

Teknoloji Editörü

Emre Kaya, SanalData’da bilim ve teknoloji haberlerini yazar. Yeni ürünler, yazılım ve dijital gündem üzerine çalışır.

Emre Kaya’ın tüm yazıları

Yorum yaz