Apple’ın “Welcome home” etkinliği canlı yayınlanacak mı?

SanalData’yı Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Apple, 13 Ekim’de düzenleyeceği “Welcome home” etkinliğini duyurdu ancak canlı yayın planını henüz açıklamadı. Etkinlikte çevrim içi video sunumu yapılabileceği belirtiliyor.

Apple’ın “Welcome home” etkinliği canlı yayınlanacak mı?
Kapak görseli yapay zeka ile üretilmiştir. Temsili görseldir; gerçek fotoğraf veya ürün çekimi değildir. Editoryal ilkeler

Apple, ev ürünlerine odaklanması beklenen “Welcome home” etkinliğini 13 Ekim Salı günü düzenleyecek. Şirket lansmanın tarihini doğrulasa da etkinliğin klasik bir açılış konuşması şeklinde yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz netleşmedi. Apple’ın etkinlik takviminde bu lansmana ait bir kayıt bulunmuyor. YouTube kanalında veya Apple TV uygulamasında da şu an için bir canlı yayın işareti yer almıyor.

Bu durum, etkinliğin internet üzerinden hiç izlenemeyeceği anlamına gelmiyor. Apple, lansmana birkaç gün kala yayın planını değiştirebilir. Ancak mevcut tablo, şirketin son dönemde ürün tanıtımlarında kullandığı farklı formata işaret ediyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın aktardığı bilgilere göre Apple, 13 Ekim’de çevrim içi bir video sunumu hazırlıyor.

Apple, lansman formatını yeniden şekillendiriyor

Apple’ın bu yılki ürün duyuruları, uzun süredir alışılan tek parça açılış konuşmalarından ayrılmaya başladı. Mart ayında tanıtılan MacBook Neo, bu yaklaşımın ilk örneklerinden biri oldu. Şirket, farklı ürünleri birkaç güne yayılan basın bültenleriyle duyurduktan sonra gazeteciler için yüz yüze bir basın deneyimi düzenledi.

“Welcome home” etkinliğinin de benzer bir plan izleyebileceği düşünülüyor. Apple, etkinliği geleneksel ürün lansmanlarında olduğu gibi kendi etkinlikler sayfasında öne çıkarmadı. Bunun yanında, canlı yayınlarda sık kullanılan YouTube ve Apple TV uygulamasında da henüz herhangi bir yayın bağlantısı oluşturulmadı. Bu nedenle 13 Ekim’de izleyicilerin karşısına alışılmış sürede ve biçimde çıkan bir açılış konuşması görülmeyebilir.

Gurman’ın verdiği bilgi ise Apple’ın en azından çevrim içi bir video hazırladığını gösteriyor. Bu video, önceden kaydedilmiş bir ürün tanıtımı veya basın etkinliğiyle bağlantılı bir sunum olabilir. Apple tarafından bu içeriğin formatı, süresi ya da nereden yayınlanacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

Video sunumu ne zaman yayınlanabilir?

Etkinlik için basın mensupları New York’ta düzenlenecek “Apple Experience” programına davet edildi. Programın Doğu Zaman Dilimi’ne göre saat 09.00’da başlaması planlanıyor. Apple çevrim içi bir duyuru videosu yayınlarsa, içeriğin bu saatte veya etkinliğin başlangıcına yakın bir zamanda erişime açılması bekleniyor.

Bu saat, Apple’ın geçmişteki büyük lansmanlarında tercih ettiği klasik açılış konuşması zamanından daha erken olabilir. Şirket henüz resmi yayın kanalını ve başlangıç saatini paylaşmadığı için izleyicilerin kesin bilgi için Apple’ın etkinlik sayfasını, YouTube kanalını ve Apple TV uygulamasını takip etmesi gerekecek.

Etkinlikte hangi ürünler tanıtılacak?

“Welcome home” adından ve etkinliğin odağından hareketle Apple’ın akıllı ev ürünlerini gündeme taşıması bekleniyor. Etkinlikte en az üç yeni ürünün tanıtılabileceği öngörülüyor ancak Apple, ürün adları veya teknik özellikler hakkında resmi bir ayrıntı paylaşmadı.

Bu lansmanı Apple’ın 27 Ekim’de gerçekleştirmesi beklenen bir başka ürün duyurusundan ayırmak gerekiyor. Gurman’ın aktardığı plana göre iki lansmanda da çevrim içi video sunumu ile basın mensurlarına yönelik yüz yüze bir bölüm bulunacak. Bu yaklaşım, şirketin her ürün grubu için aynı büyük sahne formatını kullanmak yerine duyuruları farklı kanallara bölmeye devam edebileceğini gösteriyor.

Sonuç olarak Apple, 13 Ekim’deki “Welcome home” etkinliği için henüz geleneksel bir canlı yayın doğrulamadı. Buna karşın çevrim içi bir video sunumu yapılması bekleniyor. Yayının canlı mı, önceden kaydedilmiş mi olacağı ve hangi platformlarda paylaşılacağı ise lansman öncesinde Apple’ın yapacağı duyuruyla kesinleşecek.

Günün zaman çizelgesi

Haber eklenme saatine göre sıralanır.

  1. Bugün
  2. Apple’ın “Welcome home” etkinliği canlı yayınlanacak mı? Bu haber
  3. AirPods Max 2 ve M5 MacBook Air için indirim fırsatı
  4. ARMSX3 PS3 emülatörü Android için Google Play Store’da
  5. Claude Kullanıcılarına Kötü Davranış Nedeniyle Ban Uyarısı
  6. Samsung Galaxy Studio, AirPods Max’e Rakip Olabilir
  7. OPPO, 16:9 Ekranlı Geniş Gövdeli Telefon Hazırlıyor
  8. Apple’ın LG aksesuarlarına özel iPhone özelliği sızdı
  9. Game Pass’ten Ekim 2026’da 9 oyun kaldırılıyor
  10. SpaceX, Starlink Mobile ile ABD’de operatör olmayı hedefliyor
  11. Sardinya’da Kadınların Uzun Yaşamıyla Öne Çıkan Köy
  12. Apple TV, Will Sharpe imzalı Prodigies dizisini duyurdu
  13. Anthropic, hızlı ve ekonomik modeli Claude Haiku 5.5’i duyurdu
  14. OpenAI Araştırmacılarından Yapay Zekâ İçin Kritik Çağrı
  15. Microsoft Surface Laptop Ultra’yı Tanıttı: Özellikleri ve Fiyatı
Deniz Uçar
Yazar

Deniz Uçar

Apple Editörü

Deniz Uçar, SanalData’da Apple, Mac, iPhone ve ilgili yazılım haberlerini yazar.

Deniz Uçar’ın tüm yazıları

Yorum yaz